Unikt sykkelprosjekt på Sola

Velodromen på Sola er i mål med finansieringen, og vinneren av anbudskonkurransen er avgjort. Den planlagte åpningen av anlegget vil være i årsskiftet 2019/2020. Den nye arenaen vil ligge mellom Solasplitten og Åsenhallen. Vinneren av anbudskonkurransen er Consto.

 

Vårt arbeid

I dette prosjektet har vi i Prosjektil deltatt i arbeidet med reguleringsplanene, utarbeidet kravspekk for velodrom, byggentreprise og vei, vann og avløp og deltatt i gjennomføring av alle konkurranser.

I tillegg har vi deltatt i evaluering og kontraktsinngåelse av alle entrepriser.

Framover skal vi ha rollen som byggherreombud i gjennomføringsfasen og ansvar for HMS/SHA i byggeprosessen.

 

Nytt design

På pressekonferansen sist uke ble det klart at det blir et nytt design på velodromen.

Den nye hallen skal være over tre plan.  I den nederste etasjen finner vi turn- og flerbrukshallen. Her kan det spilles håndballkamper uten at de som trener turn skal bli forstyrret.

Sykkelvelodromen er i etasje to og tre. Den er helt avskilt fra flerbrukshallen. Banen får en lengde på 250 meter, dette er internasjonal standard. Inne i velodromen er det 2500 seteplasser, mens nede i flerbrukshallene er det kun uttrekkbare tribuner.

 

Oppstart i mai/juni

Opprinnelig var planen av det første spadestikket skulle finne sted desember 2017. Den nye planen nå er at byggingen av velodromen starter i månedsskiftet mai og juni. Velodromen skal være ferdigstilt rundt årsskiftet 2019/2020.

Sola Arena blir en av fire interkommunale samarbeid på Nord-Jæren. Arenaen blir også Norges hovedarena for innendørssykling.

 

Del gjerne:
Les også:

Start typing and press Enter to search