STAVANGER LUFTHAVN SOLA

Nytt og spennende på flyplassen

Prosjektil har siden 2009 vært med i arbeidet med utbyggingen av Stavanger lufthavn, Sola. Vi har ansvar for byggeledelse, og har nylig blitt ferdige med nytt innsjekkingsområde.

For tiden jobber vi med det vi kaller USO 1 – Utvikling av Sentralt Område. Arbeidet har en ramme på 400 millioner kroner, og utfordringen med arbeidet er blant annet at flyplassen skal være i full aktivitet under hele arbeidet, sier Frank Ljones, byggeleder i Prosjektil.

Arbeidet med nytt og utvidet innsjekkingsområde er ferdig, og dermed får flyplassen ny hovedinngang. Hovedinngangen er nå tilbake hvor den var i gamle dager.

Det nye innsjekkingsområdet har fått 12 nye ubetjente bag-drops og nye toaletter.

Innen 2025 vil seks millioner passasjerer reise til og fra Stavanger lufthavn, Sola hvert år.  For å kunne gjøre dette på en effektiv og enkel måte må flyplassen bygges ut og om.

Utbyggingen kalles Solaløftet. Hver eneste dag de nærmeste årene vil det skje ting på flyplassen. Innsjekkingen, sikkerhetskontrollen, avgangsområdet, spisesteder, barer og butikker, toaletter og stellerom, ankomsthallen og bagasjehåndtering er enten blitt oppgradert eller skal bli oppgradert og bedre.

Solaløftet er finansiert av Avinor. Les mer om utbyggingen her

flyplass3-s

flyplass4-s

flyplass2-s

Kontakt oss

Send oss gjerne en e-post så tar vi kontakt med deg.

Ikke leselig? Endre tekst.

Skriv inn og trykk Enter for å søke