Prosjektil skyter fart

Prosjektil har kjøpt 50 prosent av ALC, og styrker dermed sin rolle som det største lokaleide rådgivende ingeniørselskapet innen bygg og anlegg i regionen.

Oppkjøpet av 50 prosent av ALC betyr at Prosjektil øker både kapasitet og kompetanse.

De vil i første omgang framstå som to separate selskap, men med tett samarbeid. Sverre Heskestad vil fortsatt lede Prosjektil, mens Arild M. Lunde fortsetter som leder for ALC.

– Eksisterende eiere i ALC fortsetter både som ansatte og eiere i selskapet, og det er helt avgjørende for dette oppkjøpet, sier Heskestad.

 

Dekker nøkkelkompetanse

ALC feiret 20-års jubileum i 2017, og driver i hovedsak som rådgivende ingeniører innen byggeteknikk.

– ALC har svært flinke folk innen byggteknikk, og det betyr at vi nå også dekker denne viktige nøkkelkompetansen innen byggeprosjekter på ingeniørsiden, sier Heskestad.

Med det nyeste tilskuddet tilbyr nå Prosjektil alle rådgivningstjenester samlet. Oppkjøpet gjør Prosjektil til den største lokaleide aktøren i konkurranse med nasjonale og internasjonale rådgivningsfirma i regionen.

– Styrken med å være lokaleid er korte beslutningsveier og samlet kompetanse geografisk. Å ha disse fagområdene i eget hus betyr at vi har kontroll på både kvalitet og kostnader, sier Lunde.

 

Lokalt sterkt miljø

Lunde mener det framover er svært viktig å bygge et sterkt lokalt multidisiplint rådgivningsmiljø.

-Korte avstander og lokal kjennskap til prosjektene gir raskere og enklere prosesser med bedre kvalitet, sier han.

Framtiden i byggebransjen ligger i bedre planlegging og prosjektering.

– Hvis vi skal kunne bygge bedre, mer effektivt og med færre feil må vi utvikle detaljprosjektering i prosjektene. Flere myndighetskrav kommer, og vi ser at her har bransjen et stort utviklingspotensiale. I denne utviklingen skal vi være med, sier Heskestad.

– Vi opplever at både private og offentlige oppdragsgivere endrer seg. Nå vil de ha større pakker, bredere fagområder og større del av totalen i et prosjekt fra ett og samme selskap. Det kan vi nå tilby, og vi står bedre rustet enn noen gang til å møte utfordringer aktører krever, sier han.

 

Attraktiv arbeidsgiver

Med å utvide til flere ansatte og bredere kompetanse vil Prosjektil fortsatt være en attraktiv arbeidsgiver som både sikrer og utvikler arbeidsplasser.

– Ingeniører trenger gode miljø å utvikle seg i. Det tilbyr vi, og vi ser at flere søker seg til oss. Det er både en positiv tilbakemelding til oss og viktig for å styrke oss for framtiden, sier Heskestad.

 

Fakta Prosjektil
  • Rådgivende ingeniørselskap innen bygg og anlegg
  • Stiftet i 2000
  • 50 ansatte
  • Omsetning 62,5 mill
  • Større prosjekter: Velodromen på Sola, Tytlandsvik Aqua, Gand vgs og Stavanger lufthavn, Sola.

 

Fakta ALC
  • Rådgivende ingeniørfirma i byggeteknikk
  • Stiftet i 1997
  • 12 ansatte
  • Omsetning 17 millioner
  • Større prosjekter: Bjerkreimshallen, Sandnes Rådhus, Titania, Jærmuseet

 

 

Del gjerne:
Les også:

Start typing and press Enter to search