Oppgradert eget uteområde 

Vi har denne våren oppgradert uteområdet på kontoret. Området er allerede tatt i bruk, og siste finish blir gjort i disse dager.

Prosjektils avdelinger for landskap og bærekraft har stått for planleggingen av området, og gjenbruk, sosialt miljø og samarbeid med lokale aktører har stått sentralt i utførelsen.

Uteområdet var i utgangspunktet brukt i svært liten grad, noe som gjerne ikke var så rart med tanke på tidligere innhold. Området besto av triste, grå betongheller, noen slitte piknikkbord og enkelte plantekrukker. Store deler av området er skyggefullt, og det var derfor knyttet en del usikkerhet til hvor mye bruk man ville klare å skape med en oppgradering.

Vårt mål var å skape noe som gav finere utsikt fra kontorene, samtidig som vi tilrettela for opphold i de mest solrike områdene og aktiviserte området i andre deler. Med parkeringskjeller under dekket var det også visse begrensninger knyttet til vekt på dekket.

Vi ser at arbeidet allerede gir resultater. Bruken av uteområdet har tatt seg opp, både med utelunsj og bocciaspill på fine sommerdager.

For å gjenbruke eksisterende betongheller, samtidig som vi fikk en tydelig forvandling, falt valget på å male dekket i en sterk farge. Gulv & Tak har stått for malingen av dekket. Videre ble det anlagt to større plantefelt sentralt i uteområdet som fungerer både som en soneinndeling, pryd og med mulighet for opphold. Kantene er etablert med en kombinasjon av massive granstokker fra Birkeland bruk og gjenbrukstegl. Tegl er hentet både fra IVAR, samt fra Bussway-prosjektet. Faber Bygg og Murmester Meling har stått for utførelsen av dette. I utvalgte soner er det laget høyere kant som fungerer som benker. I det ene plantefeltet har vi fått heist på plass en stor trestamme vi fikk sikret oss fra byggeplassen rett ved kontoret. Denne kan etter hvert gi rom for mange insekter. Bjørns hage & anlegg har stått for resterende utførelse, med levering av jord, sand og planting.

Pådriv har vært engasjert i prosjektet for å snekre elementer til uteområdet av gjenbruksmaterialer. Foreløpig har de laget portaler til klatreplanter og enkelte møbler. Her planlegges det mer påfyll av møbler på sikt. I første omgang gjenbrukes gamle piknikkbord til opphold. I det ene hjørnet har vi etablert bocciabane for å aktivisere området på en enkel måte. Dette ble valgt siden det er en aktivitet som alle enkelt kan delta på og det er ikke spesielt tidkrevende. I et annet hjørne er det etablert et stort sjakkbrett. Det er også lagt strøm ut til området, slik at man kan koble til for eksempel musikk eller et vaffeljern når man ønsker, eller henge opp julelys eller lignende.

Nå gjenstår bare siste rest med maling og møblering, samt direkte utgang fra kantinen, så gleder vi oss til å ta vårt helt ferdige uteområde i bruk!

FLERE AKTUELLE SAKER FRA PROSJEKTIL