Grafiske retningslinjer – et verktøy for deg

Det visuelle uttrykket er viktig for oss, og  derfor skal vi være bevisste i forhold til bruk av de grafiske elementene. 

Her finner du vår profilmanual og logoer. Manualen inneholder reglene for hvordan vårt utseende og uttrykk skal være.

Logo

Logoen er hovedelementet i den grafiske identiteten, og fungerer som en signatur på flatene man kommuniserer på. Så langt det er mulig, skal logo i farger brukes.

Det er ikke tillatt å endre på logo på noen måte.

Prosjektil logo

Fargevarianter

Logo skal i hovedsak plasseres på hvit eller nøytralt farget bakgrunn med god kontrast. Dersom logo skal plasseres på et bilde, må det være god nok kontrast mellom logofarge og bildet.

Mot mørke bakgrunner, skal negativ variant brukes.

Svart og hvit logo kan brukes i tilfeller der farger ikke er et alternativ.

Prosjektil logo
Prosjektil logo hvit

Logo med fagfelt eller avdeling

Fagfelt eller avdelingsnavn skal skrives i samme farge og font brukt i logo (Klavika Regular) i ca. 50 % størrelse. Her må designer vise skjønn, da lengden på navnet vil påvirke designet. Hovedregelen er at avdelingsnavnet ikke skal konkurrere med firmanavnet.

Korte navn skal midtstilles mellom ‘j’ og ‘l’ i ‘prosjektil’, og lengre navn skal venstrestilles i kant med den indre veggen til e-en.

Prosjektil Sør logo
Prosjektil Konstruksjon logo

Bruk

Bruk riktig filformat til valgt flate.

eps-filer
I trykte medier skal eps-filer brukes.

png-filer
På skjerm skal png-filer brukes. De har samme bruksområde som jpg-bilder, men har transparent bakgrunn og kan derfor brukes over bilder eller fargede bakgrunner.

Prosjektil tilbyr energimerking av bygg - Her sier vi ryggen til Prosjektil-ansatt som ser ut over flyplassebygget på Sola