Kjærkommen fisk på land-kontrakt i Ænes

Illustrasjonsbilde fra Tytlandsvik Aqua

Prosjektil har signert kontrakt med Veidekke og Ænes Inkubator om prosjektering av et landbasert fiskeoppdrettsanlegg i Ænes i Sunnhordland. Kontrakten er på 18,5 millioner kroner, den største enkeltkontrakten i vår historie!

– Signeringen av denne kontrakten er kjærkommen og viktig av mange grunner. Det betyr sysselsetting av flere folk i lang tid fremover. En stor del av vår totale kapasitet vil gå med på dette, sier John Magne Fenne.

Prosjektil tar med seg viktig erfaring med prosjektering av landbasert fiskeoppdrett fra flere anlegg i Ryfylke, blant annet i Tytlandsvik, på Fister og i Årdal.

– Fisk på land er en bransje i vekst som vi har veldig tro på. Det finnes ikke så mange landanlegg ennå, så det er fremdeles pionerarbeid – arbeid vi har god kontroll på, og som er enormt spennende, sier Fenne.

Hovedbygget på anlegget i Ænes vil bli 10 000 kvm, og i tillegg vil det være ti støttebygg. Prosjektils rolle er prosjekteringsledelse, prosjektering og koordinering. Oppstart blir etter påske.

Ove Høiland er prosjekteringsleder, og Arnstein Hognestad er ansvarlig søker og ressurs på fiskeoppdrett. Arbeidet vil også involvere flere lokale underleverandører.

– Det er svært positivt at vi har bestillinger i stedet for avbestillinger. Det er noe som skal bygges og som skal leve og røre seg også fremover. Vi er kjempeglade, sier Fenne.

Utvendig skisse fra forprosjektet

For mer informasjon, kontakt:

Sverre Heskestad
Daglig leder

+47 918 78 245
sverre.heskestad@prosjektil.no

John Magne Fenne
Seniorrådgiver

+47 957 35 388
john.magne.fenne@prosjektil.no

Del gjerne:
Les også:

Start typing and press Enter to search