Bransjen øker fokus på HMS og Prosjektil er med å stifte Samarbeid for Sikkerhet i bygg og anlegg

Foto: Ådne Homleid / Byggeindustrien

Onsdag 18. september ble en viktig dag for bygg- og anleggsbransjen og opp mot 100 fremmøtte deltok på stiftelsesmøtet for SfS BA (Samarbeid for Sikkerhet i bygg og anlegg).

75 aktører fra hele verdikjeden innen bygg og anlegg, myndigheter, organisasjoner, undervisningsinstitusjoner og leverandører tegnet seg som stiftere.

Stiftelsen SfS BA skal jobbe for en sikker og skadefri bygge- og anleggsnæring, og er et samarbeid mellom alle aktørene i bransjen. Birthe Haugen var tilstede og fikk oppgaven med å signere stiftelsesdokumentet på vegne av Prosjektil. I en uttalelse sier hun:

«Det er viktig for Prosjektil å delta i etableringen av en stiftelse som retter fokus mot økt sikkerhet i bransjen og som identifiserer Prosjektil som en viktig partner der trygghet og sikkerhet kommer i første rekke. Vi jobber ofte på vegne av byggherren mot flere aktører innenfor byggebransjen og føler et stort ansvar for alle som ferdes på byggeplassen, uavhengig av deres rolle. Det var derfor ekstra kjekt å se at så mange aktører som til daglig konkurrerer, nå går sammen for et enda tryggere arbeidsliv»

Arbeids- og sosialminister Anniken Haugli deltok på stiftelsesmøtet og uttalte at hun har store forventninger og at samarbeidet mellom konkurrerende bedrifter er unikt i verden.

SfS BA skal jobbe aktivt med konkrete problemstillinger og lage prosjekter fremover.
Et prosjekt som ble trukket frem på møtet var prosjekt «Fareblindhet», som er en felles grunnleggende sikkerhetsopplæring.

Er du en aktør i byggenæringen så anbefaler vi å kikke innom www.sfsba.no for mer informasjon.

Birthe Haugen i Prosjektil signerer avtale
Birthe Haugen i Prosjektil signerer avtale. Foto: Ådne Homleid / Byggeindustrien
Prosjektil - Hanne Erland

– Vi trenger flere medarbeidere på laget!

Del gjerne:
Les også:

Start typing and press Enter to search